Oferta educațională a Universității din Petroșani a fost promovată în liceele din Republica Moldova. Mai mulți studenți și dascăli ai instituției de învățământ superior din Valea Jiului au fost deja într-o primă deplasare în Republica Moldova, acolo unde au promovat programele de licență.

Studenții din Republica Moldova reprezintă un procent important în structura Universității din Petroșani. În plus, reprezentanții instituției de învățământ superior vor participa și la târguri de profil din țară și străinătate.

“Am trimis o delegație de studenți și cadre didactice în Republica Moldova care au avut ca obiectiv promovarea Universității din Petroșani în liceele din 5 orașe din Moldova. Au fost la Chișinău, Bălți, Cahul, Soroca și au reușit să se întâlnească cu reprezentanții claselor a XII-a și să le preinte atuurile universității noastre. De asemenea, am pregătit flyerele pentru promovarea universității în județul Hunedoara și în județele limitrofe”,  a declarat prof. Univ. dr. Ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității din Petroșani.

Pentru anul universitar 2019-2020, Universitatea din Petroșani nu vine cu noi specializări. Se pune accent pe specializările existente care sunt corelate cu cerințele de pe piața muncii.

“În acest an nu avem alte specializări noi. E vorba doar de cele două extensii pe care le ave, în rest nu am venit cu alte specializări noi. Ne orientăm la cerințele pieței forței de muncă și deocamdată rămânem cu specializările pe care le avem”,  a mai spus sursa citată.

Astfel, reprezentanții Universității din Petroșani au început, încă de pe acum, să își prezinte oferta educațională. Prima etapă de admitere va avea loc în vara acestui an, imediat după afișarea rezultatelor examenului de bacalaureat.

 

Articolul precedentMăsuri urgente pentru siguranța turiștilor care vin la Sarmizegetusa Regia
Articolul următorConsilier specialist în domeniul agriculturii