Consilier specialist în domeniul agriculturii, asta vor senatorii. Mai mulți parlamentari, între care și senatorul PSD, Cristian Resmeriță, au venit cu o propunere legislativă pentru înfiinţarea postului de specialist în domeniul politicilor administrative pentru agricultură şi dezvoltare rurală în cadrul administraţiei publice locale în scopul asigurării furnizării de servicii de consiliere agricolă.
“În present nu există un post de specialist în domeniul politicilor administrative pentru agricultură și dezvoltare rurală în cadrul administrațiilor publice locale și astfel fermierii, producătorii locali nu au acces la o informare direct și nu cunosc în detaliu legislația în domeniul agricol întâmpinând greutăți în relația cu reprezentații: Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Direcției Agricole Județene, Camerei pentru Agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură și dezvoltare rurală, Direcției Județene Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Oficiului Fitosanitar Județean”, arată inițiatorii proiectului printre care și senatorul PSD, Cristian Resmeriță.

Astfel, parlamentarii propun înființarea la nivelul fiecărei unități administrativ-teritoriale a unui post de specialist în domeniul politicilor administrative pentru agricultură și dezvoltare rurală care să comunice direct și permanent cu fermierii din localitate. Plata acestor consilieri ar urma să se realizeze cu bani din bugetel locale “în limita mijloacelor financiare de care dispune fiecare primărie”.

 

Articolul precedentUniversitatea din Petroșani, promovată în Republica Moldova
Articolul următorHunedorenii își mai pot plăti, cu reducere, „birurile” locale doar până la 1 aprilie