Unitățile miniere aparținătoare Complexului Energetic Hunedoara ar putea fi păzite de agenți înarmați cu arme letale. Conducerea societății energetice a scos la licitație un contract de circa 550.000 de lei pentru  “servicii de pază armată cu armă letală a obiectivelor, bunurilor şi valorilor pentru sucursalele EM Lonea, EM Vulcan, EM Lupeni. Asigurarea pazei unitatilor economice este obligatorie si se realizeaza in baza art. 2, alin. (1) din Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor (…)”.

Mai multe depozite de importanță ale unităților miniere urmează a fi păzite de agenții înarmați cu arme letale. Este vorba, în principal de depozitele cu explozivi.

Una din obligația societății de pază este să “sesizeze organele de poliție și conducerea sucursalei păzite pentru acele fapte de natură a prejudicial patrimoniul societății CEH SA”. În plus, “în cazul alertării echipajului de intervenție, acesta se va deplasa la orice obiectiv în termen de maxim 15 minute și va lua măsurile necesare față de situația creată”.

 

 

Articolul precedent„Let’s do it, România!”. Peste 3.500 de saci, plini cu gunoaie, adunați în județul Hunedoara
Articolul următorMai mulți deveni nu vor plăti penalități de întârziere