Primarul orașului Simeria, Emil Rîșteiu, a semnat, astăzi, autorizația de construcție pentru fabrica de mașini de spălat Bosch. Investiția, una deosebit de importantă pentru comunitatea locală, va genera aproximativ 800 de noi locuri de muncă.

Autorizația a fost semnată în cadrul unei conferințe de presă pe care primarul Emil Rîșteiu a susținut-o, în această după-amiază, la sediul Primăriei Simeria.

„Este un moment important pentru mine ca și primar să semnez acest document, care nu ține doar de crearea unor noi locuri de muncă, ci și de viitorul orașului Simeria”, a declarat primarul Emil Rîșteiu. Întrebat ce înseamnă pentru comunitatea locală din Simeria această investiție, acesta a declarat că, „în mod sigur, va apărea o creștere a bunăstării”.

Fabrica de mașini de spălat va fi construită de compania BSH Hausgeräte GmbH, ce aparține grupului Bosch. Aceasta va fi ridicată pe un teren, în suprafață de 40 de hectare, situat la intersecția DN 66 și DN 7. La capacitate maximă, fabrica va produce un milion de mașini de spălat pe an. Termenul de execuție este de 24 de luni, cu posibilitate de prelungire.

Articolul precedentNu mai sunt colegii, ci licee. Mai multe unități de învățământ din județul Hunedoara, „retrogradate”
Articolul următorTinerii din Valea Jiului pleacă din țară. Salarii motivante pentru a-i ține acasă