Tinerii din Valea Jiului pleacă din țară. Salarii motivante pentru a-i ține acasă. Valea Jiului s-a depopulat masiv în ultimii ani. Au plecat tinerii, dar șI persoanele trecute de prima tinerețe.

Mirajul unui trai mai bun, dar și câștigurile salariale decente într-o țară străină au determinat mii de locuitori ai Văii Jiului să plece în Occident. Acum, se caută soluții pentru a-I readuce acasă pe cei care au plecat. Senatorul PSD, Cristian Resmeriță, recunoaște că un asemenea lucru este foarte greu de realizat, chiar șI în condițiile în care nivelul de trai din România a crescut.

„Foarte mulțI dintre cei care sunt tineri au ales să plece în altă parte. Eu cred că nu se poate face un proiect la nivel local, ci un proiect la nivel național. Dacă e să discutăm de un proiect la nivel național cred că guvernarea PSD implementează acest program. Din 1 decembrie, salariul minim va fi de 2350 de lei pentru cei care au cel puțin 15 ani pe cartea de muncă sau lucrează pe studii superioare, 2080 de lei pentru ceilalți. 2350 de lei reprezintă 500 de euro. E nevoie de un proiect prin care ei să fie bine plătițI șI respectați. Creșterea nivelului de trai e soluția prin care i-am putea ține acasă”,  a declarat senatorul PSD, Cristian Resmeriță.

Statisticile arată că România se depopulează într-un ritm alert. Este a doua țară ca migrație după Siria, stat care se află în plin război. Statisticile județene arată că la începutul anului populația stabilă era în  număr de 461.832 de persoane, în scădere cu peste 2000 de persoane, față de 1 iunie 2017. Mii de hunedoreni au ales să plece în străinătate în căutarea unui trai decent.

 

Articolul precedentUndă verde pentru construirea fabricii Bosch de la Simeria. Autorizația, semnată de primar
Articolul următorGala de Excelență a AMR: Hunedoara, nominalizată pentru excelență în promovarea culturală, turistică și sportivă