Un tânăr petroșănean, concert de pian la Ateneul Român. Tinerii pianiști sunt susținuți de marile companii din România. Talentaţii pianişti ai Fundaţiei Resonannce România au concertat la Ateneul Român, în cadrul Galei E.ON Resonnance, împlinindu-şi astfel visul de a cânta în cea mai importantă sală de concerte din România. Printre tinerii susținuți de E-On s-a aflat și Fabiani Prcsina.

Micilor artiști  li s-au alăturat pe scenă președinta Fundației  Resonnance, renumita pianistă Elizabeth  Sombart, Lavinia Dragoș director artistic al Asociației  Resonnance, Nino Kupreishvili și Cvartetul Regal. Fabiani Prcsina a fost declarat în 2015, la Nisa, cel mai talentat pianist din lume. Concertul marchează cei doi ani de parteneriat dintre E.ON România şi Fundaţia Resonnance care au dus muzica clasică live în instituţii defavorizate din ţară. Căminele pentru vârstnici, centrele pentru copii sau spitalele unde au avut loc concertele de pian sunt beneficiare ale campaniei “Dăruieşte lumină” derulată de E.ON.

Fundația Resonnance s-a născut din dorința de a oferi muzica clasică tuturor, atât în marile săli de concerte, cât și în locuri de suferință. Alături de E.ON România, elevii Resonnance au oferit mai multe concerte de solidaritate la Căminele pentru Persoane Vârstnice din Bacău, Jimbolia, Tîrgu Mureş şi Bocşa, Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc, Asociația Acoperământul Maicii Domnului din Turda şi la Spitalul Municipal ”Dr. Gheorghe Marinescu” – Târnăveni.

 

 

 

Articolul precedentO nouă turmă de zimbri va fi adusă în România, din Germania
Articolul următorFOTO| Avram Iancu, de la Ţebea la Bucureşti. Bustul „Crăişorului Munţilor”, amplasat în sediul Guvernului