În „Pantheonul Moţilor”, la Ţebea, acolo unde îşi doarme somnul de veci Avram Iancu – „Crăişorul Munţilor”, a fost oficiată o slujbă de sfinţire a bustului marelui erou naţional, lucrare artistică ce urmează să fie amplasată în sediul Guvernului României.

Opera de artă a fost realizată de artistul plastic Ioan Vasile Grama în cadrul unui proiect al Asociaţiei „Brad Mileniul 3”, susţinut financiar de către Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, Consiliul Local (CL) Brad şi mai mulţi donatori.

Dezvelirea statuii va avea loc în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Guvernului, la care şi-au anunţat prezenţa membri ai Guvernului, parlamentari, oficiali, precum şi alţii. La eveniment vor participa, de asemenea, primari din zona Brad şi din judeţ vecin, Alba, consilieri locali ai municipiului Brad, alături de susţinătorii proiectului.

Evenimentul festiv este organizat în contextul Centenarului Marii Uniri şi va cuprinde şi un moment artistic susţinut de Ansamblul folcloric „Doina Crişului” al Casei de Cultură din Brad, invitată special fiind cunoscuta solistă de muzică populară Veta Biriş.

Avram Iancu, Erou al Naţiunii Române, trebuie să fie un model de luptător pentru toţi cei care ne conduc destinele României. Marea Unire de la 1 decembrie 1918 a fost posibilă şi datorită sacrificiului moţilor şi luptei revoluţionarilor de la 1848, pentru drepturi şi identitate naţională, conduşi cu vitejie de Avram Iancu”, a declarat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook

Un bust al lui Avram Iancu a fost, de asemenea, dezvelit, în cursul acestei săptămâni, de către reprezentanţi din judeţul Alba, la Parlament.

Articolul precedentUn tânăr petroșănean, concert de pian la Ateneul Român
Articolul următorAngajări masive la spitalul din Hunedoara. Lista cu cele 44 de posturi, scoase la concurs