Hunedorenii vor avea posibilitatea să vadă, în timpul paradei militare organizată, astăzi, cu prilejul „Zilei Naţionale a României”, în municipiul de pe Cerna, un automobil de epocă, Ford T 1920, transformat după modelul ambulanţelor din Primul Război Mondial pe care a servit ca infirmieră Regina Mare.

Automobilul a și fost utilizat pentru un film documentar dedicat Reginei Maria și poartă pe el însemnele Coroanei. La eveniment, va fi prezent Detașamentul Mateiaș al Muzeului Municipal din Câmpulung, de reconstituire a trupelor române din Primul Război Mondial, cu soldați, ofițeri și infirmiere.

Sursa: Alexandru Gruian/Facebook

Parada militară, organizată cu prilejul „Zilei Naţionale a României”, va debuta în municipiul Huunedoara la ora 16:00. Aceasta se va desfăşura în centrul civic a oraşului, pe traseul traseul Gambrinus – Union. Printre cei prezenţi şi care vor defila pe străzi se vor afla, conform programului da publicităţii de Primăria Hunedoara, războinicii de la Asociația Terra Dacica Aeterna, cavalerii din Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Garda Cetății Deva, Ordinul Arcașilor Deva, Cavalerii din Carpați, Templierii, precum şi Kevin Arthur Ryan, un fost combatant al Forțelor de apărare irlandeze, veteran UNIFIL.

Fasole cu cârnaţi, servită în Parcul Tineretului

De la ora 16:00, locuitorii vor putea asista la un spectacol aniversar organizat în Parcul Tineretului din oraş, susţinut de Aurel Tămaș și formația, Bogdan Toma și Formația de dansuri pădurenești de la Ciulpăz, Fanfara din Petrești, Fanfara Casei de Cultură Hnedoara, Ansamblul folcloric Hațegana Hunedoara, Formația de dansuri a Ansamblului folcloric Hațegana, Mariana Suciu, Viorica Brândușan-Lupo, Ica Pop, Lavinia Zselnyan, Daniela Tărnăuceanu, Alisa Toma, Ana Almășana-Ciontea. Începând cu ora 16:30, în Parcul Tineretului, publicul va putea să deguste tradiționala fasole cu cârnați. Aprinderea iluminatului festiv de sărbători este programată pentru ora 17:30, manifestările urmând să se încheie, circa trei ore mai târziu, cu focuri de artificii.

Articolul precedentLocații redenumite, la Petroșani, în semn de respect față de înaintași
Articolul următorMinerii din Valea Jiului ar putea beneficia de măsuri sociale până în anul 2027