Locații redenumite, la Petroșani, în semn de respect față de înaintași. În semn de recunoștință față de înaintași, autoritățile locale au decis ca parcul să fie denumit Parcul Regele Ferdinand I.

Redenumirea parcului se va face pentru a marca astfel Centenarul Marii Uniri. Ținând seama de importanța comemorării Centenarului Marii Uniri și a sacrificiilor românilor din Războiul de Reîntregire  a Neamului 1916 – 1919, precum și de aportul deosebit al Regelui Ferdinand I la făurirea României Mari și la întărirea statului nostru național, Consiliul Local al municipiului Petroșani, a propus întreprinderea tuturor măsurilor necesare în vederea redenumirii Parcului Pieței Centrale din municipiul Petroșani, drept Parcul Regele Ferdinand.

În plus, în perioada interbelică, cea mai importantă stradă din municipiul Petroșani purta numele iubitului rege din vremea Războiului de Reîntregire.

 

 

 

Articolul precedent„Ziua Naţională a României”: Peste 300 de poliţişti hunedoreni, de veghe
Articolul următorUn automobil de epocă, ce a apărut într-un documentar dedicat Reginei Maria, la parada militară de la Hunedoara