Tinerii din judeţul Hunedoara, care provin din medii defavorizate, şi îşi doresc să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi, însă nu dispun de posibilităţi materiale pentru a plăti cursurile, mai au la dispoziţie doar o săptămână să se înscrie în cadrul programului „Permis pentru viitor”.

Înscrierile în acest program care vine în întâmpinarea tinerilor din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, se mai pot face până pe 25 ianuarie.

Se pot înscrie tinerii care sunt la începutul carierei profesionale, și/sau doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere, cei care au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea și/sau extinderea atribuțiilor de serviciu, ori cei care au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie. De asemenea, se mai pot înscrie și tinerii care, din alte motive, doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 52 de tineri au obținut permis de conducere, doi dintre aceştia fiind din Hunedoara, şi alți 37 sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

Articolul precedentZonele miniere, ignorate de statul român
Articolul următorSpectacol la Brad, de „Mica Unire” cu participarea preotului Doru Gheaja, părintele cântecului „Aşa-i românul”