Şahişti din şase ţări se întrec, zilele acestea, la Deva, în cadrul Turneului Internaţional „Trofeul Cetăţii”, ajuns la ediţia a 29-a.

Competiţia se desfăşoară până duminică, 21 octombrie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva (în holul intrării principale) şi reuneşte aproximativ 100 de participanţi din România, Republica Moldova, Serbia, Ucraina, Belgia şi Germania.

Turneul are două secţiuni – open seniori şi copii; copii sub 12 ani – și se derulează în sistem elveţian şapte runde, cu un timp de joc de 90 de minute, plus 30 de secunde/mutare (prima secțiune) și 75 de minute, plus 30 secunde/mutare (a doua secțiune). Programul rundelor: între orele 9:00-12:00 și 18:00-20:00. Arbitrajul este asigurat de Emil Aurel Deliman şi Antonio Emil Deliman, ambii din MediașVor fi acordate premii în valoare totală de 10.000 de lei – atât în clasamentul general, și pe categorii ELO (feminin și veterani). Printre favoriții la câștigarea trofeului se află maeștrii internaționali Ihor Nester (Ucraina) și Ervin Mozeș (România), dar și trei maeștri FIDE.

Competiţia este organizată de Clubul de şah Deva, în parteneriat cu Primăria Deva şi Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

Articolul precedentDoliu în lumea muzicii populare. Un îndrăgit artist s-a stins din viață la doar 40 de ani
Articolul următorProtocol administrativ și social, la 15 ani de la parafare