Jandarmii hunedoreni au intervenit în sprijinul a doi turiști care s-au rătăcit în Masivul Retezat, în apropierea lacului Bucura.

Alerta s-a dat duminică după-amiază, în jurul orei 17:30, în urma unui apel, primit la 112, chiar de la unul dintre cei doi turiști aflați la ananghie. În momentul în care au văzut că nu mai găsesc drumul de întoarcere, aceștia au cerut ajutor, sunând la numărul unic de urgență.

“Sesizarea a fost făcută de una dintre cele două persoane, prin intermediul SNUAU 112, în momentul în care nu au mai observat marcajul traseului turistic, intrând din zona alpină în cea împădurită. Au fost alertaţi patru jandarmi din cadrul Secţiei de Jandarmi Haţeg, care au plecat în căutarea persoanelor rătăcite, pe traseul Lacul de acumulare Gura Apelor – Lunca Berhină – Lacul Bucura. În jurul orelor 18:50, pe traseul turistic către Poiana Pelegii, au fost găsiţi cei doi turişti de către echipa de jandarmi”, a informat Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Hunedoara.

Cei doi turiști, care s-au rătăcit în Retezat, sunt din județul Dolj. Cei doi au fost transportaţi la Lacul de acumulare Gura Apelor, unde aveau parcat autoturismul personal, fără a fi necesare îngrijiri medicale.

Articolul precedentStagiunea Teatrului de Artă din Deva se deschide cu o premieră
Articolul următorJudețul Hunedoara, sub Cod galben de ploi și vijelii, până marți noapte