Se ridică cortina la Teatrul de Artă din Deva. Noua stagiune se deschide vineri, pe 7 septembrie, cu premiera piesei „Şantaj”, o adaptare după Ludmila Razumovskaia. Spectacolul, în regia lui Cosmin Crețu, va fi pus în scenă de la ora 19:00.

„A devenit astăzi o idee axiomatică cea conform căreia investiția cea mai sănătoasă în România ar trebui să fie cea în educație. Dar, chiar dacă ea ar trebui convertită în zero-uri atașate bugetului educației, există un aspect de neuitat: educația nu înseamnă numai materii curriculare, iar școala nu trebuie să fie exclusiv spațiul de predare a acestora. Ci mult mai mult de atât – unul în care ideile, comportamentele și principiile de viață să stea mai presus decât ideea de note, teze sau evaluări. ”Nu există educație, există doar exemplu personal” spunea, cândva marele Gheorghe Țițeica. Iar spectacolul nostru aduce cinci asemenea exemple, adresându-se tineretului, dar și celor care le lasă această lume moștenire. Toți, uniți în jurul unei idei: Cât de departe se poate ajunge pentru o notă la Bacalaureat?”, spune regizorul Cosmin Crețu.

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii Roxana Olșanschi, Laurențiu Lungu, Viorica Bulgac, Aurelian Răducu Gheorghe, Theodor Gabriel Crețu şi Edgar Bunea. De asemenea, piesa este realizată în colaborare cu tineri absolvenţi ai Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos „din Galați.
Biletele au fost puse în vânzare, la Agenția Teatrală din oraş, iar prețul unui tichet este 30 lei, şi respectiv 15 lei cu reducere pentru pensionari, elevi şi studenți.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Cu bombe, cu rachete, cu mitraliere și pistoale nu poți construi. Dar cu argumente, da”
Articolul următorTuriști rătăciți în Retezat, în zona lacului Bucura, salvați de jandarmi