Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva găzduiește, astăzi, 29 martie, vernisajul expoziției „Tradiție și influență”.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 11:00, la Palatul Magna Curia din Deva, fiind organizat în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca. „Expoziția propune publicului o perspectivă vizuală asupra civilizației dacice din Munții Orăștiei, bazată pe complementaritatea dintre aspectele locale și importurile tehnologice și artistice din zona mediteraneană. Piesele din vitrine, materialele ilustrative, precum și aplicațiile digitale au fost selectate cu scopul de a sugera ideea caracterului cosmopolit al societății dacice din jurul capitalei Regatului Dac, în ajunul cuceririi romane”, spun reprezentanții muzeului din Deva.

Expoziția poate fi vizitată pe parcursul anului 2019, de marți până duminică, conform programului de vizitare al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Articolul precedentVIDEO| Cum arată lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva? Tronsonul, finalizat în proporție de 95 la sută
Articolul următorCăminul cultural din Chimindia ar putea fi modernizat