Telecabina de pe Dealul Cetății Deva este nefuncțională pe o perioadă nedeterminată, după cum au anunțat, astăzi, reprezentanții municipalității. Turiștii care ajung în oraș și vor să viziteze fortăreața medievală pot face acest lucru doar pe jos.

Potrivit celor care se ocupă de administrarea telecabinei, în urma reviziei tehnice s-ar fi descoperit o defecțiune a modulului de comandă din panoul de control care asigură comunicarea între cabină și centrul de comandă. “A fost luată deja legătura cu partenerii din Austria și Germania care ar putea furniza piesa electronică respectivă și se așteaptă un răspuns de la aceștia. Perioada în care telecabina nu va funcționa, depinde de termenul de livrare în România pe care îl va comunica firma care va furniza modulul”, au anunțat cei de la Serviciul Public Administrare Cetate Deva.

Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei a fost achiziționată de la firma austriacă Doppelmayer. Aceasta s-a defectat, de mai multe ori, în ultima vreme. Numai în luna august a acestui an, telecabina s-a blocat de două ori și de fiecare dată când s-a întâmplat acest lucru era plină cu turiști. Oamenii au avut nevoie de sprijinul pompierilor alpiniști pentru a reveni la sol.

Articolul precedentIncendiu la un depozit de cherestea
Articolul următorCentrul istoric al Devei, reabilitat cu fonduri europene. Proiectul, în faza finală de aprobare