Arome care îi îmbie la degustare și pe cei mai pofticioși s-au simțit, zilele acestea, la Târgul de produse tradiționale. Cea de-a VIII-a ediție a evenimentului a reunit, la Petroșani, zeci de producători de produse tradiționale din întreaga țară.

Paleta de culori a tarabelor pline cu miere, brânzeturi și alte bunătăți preparate de gospodari din întreaga țară s-a împletit armonios cu vremea primăvăratică, deși în calendar data arată luna octombrie. În acest mod sunt susținuți micii fermieri și meșteșugari, iar autoritățile locale sunt o punte de legătură în ceea ce privește promovarea tradițiilor care definesc comunitatea.

“Dorim, astfel, să îi încurajăm pe producătorii noștri, în primul rând, dar să putem să avem posibilitatea să cumpărăm niște produse cât mai naturale șI sănătoase”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cea de-a VIII-a ediție a târgului de produse tradiționale de la Petroșani a reunit comercianți din toate colțurile țării. Mozaicul uman se completa aproape perfect cu paleta de culori a tarabelor pline cu miere și brânzeturi care mai de care în combinații pe care nu le găsești oricând.

“Avem o diversitate mare de produse, sunt specialități din carne, brânză, pește. Anul acesta au venit, în premieră, stareții de la Mănăstirea Lainici, care au venit cu produse preparate la mănăstire”

57 de producători tradiționali au răspuns invitației celor de la Petroșani șI și-au expus produsele spre vânzare.

 

 

 

Articolul precedentAproape 160 de pompieri hunedoreni participă la exercițiul național „SEISM 2018”
Articolul următorDar din dar se face Rai