Un număr de 159 de pompieri, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara, cu 24 de mijloace tehnice, au plecat spre București, pentru a lua parte la „SEISM 2018”, exercițiu național care a început în această dimineață, la ora 09:00.

Exercițiul constă în punerea în aplicarea a Concepției naționale de răspuns post-seism și la acesta participă forțe din toată țara. Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară se deplasează spre Capitală. La Ciolpani a fost activat Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Forțele de intervenție, din cadrul ISU Hunedoara, participă la acest exercițiu cu o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de descarcerare grea, nouă ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victimele multiple (ATPVM), un echipaj de căutare canină cu un autoturism, două autocamioane, trei microbuze, un container multirisc, patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, un post medical avansat și un autobuz, potrivit maiorului Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Articolul precedentLa Deva, tichetele gratuite de călătorie pentru transportul public local, distribuite în noiembrie
Articolul următorFOTO. Târgul de produse tradiționale și-a deschis porțile la Petroșani