De un destin tragic a avut parte un tânăr hunedorean care și-a găsit sfârșitul la mii de kilometri depărtare de casă, în Anglia. Iosif Totoi avea doar 21 de ani și era un apreciat acrobat al unui renumit circ din Marea Britanie. A murit în condiții misterioase, în urmă cu o săptămână, investigate acum de autoritățile britanice.

Vestea morții sale fulgerătoare, la o vârstă atât de fragedă a șocat pe toată lumea. Colegi, prieteni și alți cunoscuți s-au mobilizat masiv și au demarat o campanie pe Internet pentru a ajuta familia sa să strângă banii necesari pentru repatriere, astfel încât trupul neînsuflețit al lui „Negruț”, cum îi spunea apropiații, să fie adus acasă, în orașul Călan, din județul Hunedoara, și înmormântat așa cum se cuvine.

Iosif Totoi a fost găsit fără suflare miercurea trecută, în apropierea cortului circului în care lucra de peste trei ani, Russells International Circus, din localitatea Cleethorpes, din Marea Britanie. Trupul său neînsuflețit a fost descoperit la câteva ore după un spectacol care a avut loc sub cupola circului până târziu în noapte, potrivit presei britane. Autoritățile engleze au deschis o anchetă pentru a afla circumstanțele morții sale, pe care au catalogat-o ca fiind suspectă.

Tânărul hunedorean era descris ca fiind unul dintre cei mai populari membri ai circului la care lucra. La scurt timp după aflarea veștii tragice, mesajele de condoleanțe, prin care cei cunoscuți și-au exprimat durerea și suferința față de moartea sa, au început „să curgă” pe Internet. Rusty Russel, proprietarul circului la care era angajat „Negruț”, a spus că toți au fost devastați de moartea sa și că „ei pot zâmbi pentru public, dar în spatele scenei sunt inundați de lacrimi”. „Suntem cu toții înfrânți de pierderea lui Iosif, probabil că a fost cel mai popular acrobat pe care îl aveam aici la circ, a fost prieten cu toată lumea și a avut un strălucit simț al umorului”, a declarat directorul circului, Rusty Russell, citat de o publicație britanică.

Colegii și prietenii au sărit imediat în sprijinul familiei lui Iosif, demarând o campanie online de strângere de fonduri. Sute de persoane au făcut donații pe site-ul www.gofundme.com/memorial-for-iosif-negrut. Până în această după-amiază, s-a strâns suma de 9,369 de lire sterline, din cele 10.000, de cât este nevoie pentru ca trupul tânărului hunedorean să fie adus acasă, în România, la Călan.

Articolul precedentConsiliul Județean Hunedoara se mută la Petroșani
Articolul următorPrimăria Petroșani scoate la licitație distribuția agentului termic