Licitația pentru concesionarea serviciului de distribuție a agentului termic din Valea Jiului ar putea fi demarată săptămâna viitoare. La nivelul Primăriei Petroșani se fac ultimele retușuri în ceea ce privește documentația, pentru ca mai apoi aceasta să fie urcată pe site-ul de licitații publice. Potrivit primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, cel mai probabil săptămâna viitoare va fi demarată licitația.

Încă de luna trecută, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a solicitat Complexului Energetic Hunedoara preluarea rețelei de distribuție a agentului termic.

Pentru că situația este incertă, abonații societății de termoficare din Petroșani sunt sfătuiți să se branșeze și la alte surse alternative de încălzire.  Societatea de termoficare din Petroșani are pierderi de peste 66 de milioane de lei. În data de 17 ianuarie 2011 a fost deschisă procedura generală de insolvență, iar în 18 septembrie 2012 s-a aprobat planul de reorganizare. Nu s-a găsit nicio soluție viabilă pentru redresarea societății de termoficare. Împotriva rău-platnicilor singura măsură care s-a luat a fost executarea silită, debranșarea fiind imposibilă în momentul furnizării agentului termic. Societatea de termoficare din Petroșani are datorii de peste 60 de milioane de lei către Complexul Energetic Hunedoara. Din cele 60.979.993 lei, societatea datorează suma de 37.737.013 pentru agentul termic livrat de către CEH, iar alte 23.242.980 sunt penalitățile aplicate.

 

Articolul precedentTânăr hunedorean, acrobat de circ, mort în condiții misterioase în Anglia. “Negruț” avea doar 21 de ani
Articolul următor60 de angajări la Complexul Energetic Hunedoara