Peste 350 de turiști au luat parte la evenimentul ,,Asalt de toamnă” în Cetatea Devei, care s-a desfășurat între zidurile fortăreței medievale ce străjuiește orașul.

Turiștii din Ungaria, Italia, Spania, Japonia, Noua Zeelandă, Turcia și România, care au venit să viziteze Cetatea Devei și au ajuns pe Platforma Artilerie Vest, au rămas impresionați când au văzut că au nimerit pe un adevărat ,,câmp de luptă”. Ei au fost surprinși de asaltul trupelor de airsoft, prezente în cetate, și de armamentul din dotarea acestora.

Pentru că vizitatorii au dorit să tragă cu armamentul din dotarea trupelor de airsoft și să afle cât mai multe amănunte despre acest sport, organizatorii au prelungit evenimentul cu încă o oră. Pentru a fi în deplină siguranță, turiștii au fost instruiți mai întâi de către membrii Clubului Dac Airsoft Deva cu privire a modul de utilizare a replicilor după armele și dispozitivele militare reale și abia apoi au tras la țintă.

Evenimentul, organizat de Club Dac Airsoft Deva în parteneriat cu Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva, s-a desfășurat sâmbătă, 28 octombrie, și a fost un punct de atracție pentru turiștii care s-au arătat încântați de faptul că fortăreața medievală a ,,prins” viață.

Conducerea Serviciului Public Administrare Cetate Deva are în plan și organizarea altor evenimente (concert de colinde, momente istorice, mini târg de Crăciun etc.) în incinta fortăreței medievale, menite să atragă cât mai mulți turiști în cetate și în sezonul rece și să le creeze experiențe și amintiri de neuitat.

Articolul precedentTrofeul Festivalului „Stelele Cetății 2018” -Deva a ajuns la Craiova
Articolul următorGarda de Mediu, apel către cetățeni: „Nu dați foc miriștilor și vegetației uscate!”