Festivalul Național de Muzică Pop „Stelele Cetății 2018”, organizat la Deva, și-a desemnat câștigătorii. Trofeul, în valoare de 2.500 de lei, a fost câștigat de o tânără din Craiova.

Daria Cojocaru din Craiova a obținut marele premiu al acestui festival -concurs, ce se desfășoară, în fiecare an, la Deva. Finala concursului, ajuns la cea de-a 36-a ediție, a avut loc, în zilele de 27 și 28 octombrie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu. În competiție au intrat 15 interpreți din România și Serbia.

Trofeul ”Stelele Cetății” a fost acordat prin votul juriului. De asemenea, au fost acordate premiile întâi, doi și trei, precum și o mențiune, în valoare totală de 4.500 de lei.

„Stelele Cetății” este un festival care își propune să descopere noi talente, dar și să promoveze creația muzicală a compozitorilor români. La concurs s-au putut înscrie tineri a căror vârstă nu depășește 25 de ani, au împlinit 15 ani până la data competiției și nu au fost câștigători ai trofeelor edițiilor precedente. Concurenții au prezentat două piese pop, cel puțin una din repertoriul românesc, live, aceștia fiind acompaniați de o orchestră (band), profesionistă.

Lista completă a câștigătorilor Festivalului ”Stelele Cetății” 2018:

– Premiul I (1.500 lei): Sergiu Antoniu Roban, din municipiul București;

– Premiul II (1.200 lei): Karina Ioana Todireanu, din Botoșani (județul Botoșani);

– Premiul III (1.000 lei): Maria Roberta Popa, din Râmnicu Vâlcea (județul Vâlcea);

– Mențiune (800 lei): Dominique Simionescu, din Sibiu (județul Sibiu).

Articolul precedentAl patrulea accident în câteva ore
Articolul următorSute de turiști, în Cetatea Devei. Vizitatorii, impresionați de „asaltul” trupelor airsoft