Judeţul Hunedoara găzduieşte, în această perioadă, trei olimpiade naţionale, la care participă sute de elevi din toată ţara.

Echipa Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) Hunedoara s-a pregătit pentru întâmpinarea a peste 1.800 de participanți, elevi, profesori și părinți, la cele trei olimpiade naționale care au loc, între 22 şi 26 aprilie, în municipiile Deva, Hunedoara și Orăștie. Festivităţile de deschidere au avut loc astăzi.

La Deva, unde se desfăşoară Olimpiada Naţională de Matematică, elevi, dascăli şi oficialităţi locale s-au reunit, în această seară, la Sala Sporturilor din municipiu. „Le dorim tuturor elevilor să obțină performanțe de excepție și să se bucure de ospitalitatea și frumusețea sufletească a hunedorenilor”, a declarat Maria Ştefănie, inspectorul şcolar general al IŞJ Hunedoara.

Şi la Orăştie, Olimpiada Naţională de Limbi Romanice a fost deschisă în prezenţa oficialităţilor locale, elevilor şi dascălilor.

În acest an, județul Hunedoara găzduieşte patru olimpiade naționale, un concurs național și o olimpiadă internațională. Este vorba despre Olimpiada Națională de Matematică – clasele V-VI, (22-25 aprilie); Olimpiada Națională de Matematică – clasele VII-XII (22-26 aprilie); Olimpiada Națională de Limbi Romanice (22-26 aprilie); Olimpiada Națională de Discipline Economice (22-26 aprilie); Diversitatea – o șansă în plus pentru viitor (16-19 mai); Informatică – Olimpiadă Internațională (10 – 17 mai 2019).

Pentru organizarea acestor evenimente, Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a alocat suma de 100.000 de lei.

Articolul precedentITM a deschis o anchetă în cazul tragediei de pe şantierul autostrăzii A1 Lugoj-Deva
Articolul următorMănăstirea Crișan își serbează hramul