Mănăstirea Crișan din comuna hunedoreană Ribița își va serba hramul. Evenimentul va avea loc în data de 3 mai și sunt așteptați la slujba religioasă un sobor de preoți. Mănăstirea Crișan își are hramul în ziua în care credincioșii creștin ortodocși sărbătoresc Izvorul Tămăduirii.

“Cu aleasă prețuire, vă invităm să ne fiți alături la momentele de bucurie prilejuite de prăznuirea hramului Mănăstirii Crișan, ” Izvorul Tămăduirii”, în data de 03.05.2019  având în mijlocul nostru pe Preasfințitul Părintele nostru Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, pe Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți și pe Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, care va aduce Moaștele Sfintei Mironosițe Maria Magdalena, de la Mănăstirea Pantocrator-Drăgănești Vlașca, județul Teleorman”,  spune arhimadritul Spiridon Rădoane.

Slujba va începe la ora 9, iar apoi va continua cu agapa. Nu departe de Ţebea, locul unde se odihnesc primii mari eroi ai neamului, în aşa-numitul „Panteon al moţilor“, se află Mănăstirea „Naşterea Maicii Domnului“, cunoscută cu numele de Crişan. Aşezământul monahal renăscut după 1990 păstrează ruinele vechii mănăstiri, locul de unde românii din Ţara Moţilor primeau cărţi de slujbă şi de învăţătură ortodoxă.

 

Articolul precedentSute de elevi, din toată ţara, se întrec în judeţul Hunedoara în cadrul a trei olimpiade naţionale
Articolul următorA apărut carnea de miel în piaţa agroalimentară din Deva. Kilogramul se vinde cu 30 de lei