Polițiștii hunedoreni au deschis o anchetă după ce sute de arbori, din Pădurea Bejan, de la marginea municipiului Deva, au fost retezați. Copacii au fost puși la pământ cu toporul și folosiți, cel mai probabil, ca lemne de foc.

Silvicultorii au descoperit, în urma unui control, că aproape 270 de arbori, din speciile carpen, gorun și jugastru, au fost tăiați ilegal. În total, este vorba despre o masă lemnoasă care ajunge la aproape 40 de metri cubi.

Potrivit oamenilor legii, există deja un cerc de suspecți, în acest caz. „Se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori. Până în momentul de față s-a constituit un cerc de suspecți, dar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea cu certitudine a suspecților”, a declarat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

La finele anului trecut, tot la Pădurea Bejan, persoane necunoscute au retezat, fără nicio jenă, cu toporul un molid falnic. Au plecat doar cu vârful, lăsând în urma lor restul arborelului prăbușit la pământ.

Pădurea Bejan este arie protejată de interes național.

Citește și:

FOTO| Ciopârțit în spiritul Crăciunului. Au tăiat un molid de peste 10 metri doar să-i ia vârful

Articolul precedentVIDEO| Ropote de aplauze la concertul „Holograf” de la Deva
Articolul următorFemeie agresată de propriul fiu