Patronii care angajează șomeri pot beneficia de subvenții din partea statului. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă aplică o serie de măsuri active ce vizează integrarea pe piața muncii a șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă.

Printre măsurile destinate creșterii șanselor de ocupare a șomerilor se numără acordarea de subvenții în vederea stimulării angajatorilor de a încadra pe piața muncii persoane aparţinând unor categorii dezavantajate sau cu acces mai dificil pe piaţa muncii.

Directorul executiv al AJOFM Hunedoara, Nicolae Fara spune că angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri peste 45 ani sau şomeri care sunt părinți unici susţinători ai familiilor monoparentale, şomeri de lungă durată sau tineri NEETs primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă în cuantum de 2.250 lei/lună, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.

De aceeași subvenție beneficiază și angajatorii care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care, în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective.

Toate aceste subvenții sunt asigurate de AJOFM Hunedoara, atât din Bugetul Asigurarilor de Şomaj, cât şi prin derularea proiectelor finanțate din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, urmărindu-se astfel creșterea oportunităților de încadrare în muncă a persoanelor aflate în dificultate din punct de vedere al ocupării.

 

Articolul precedentFOTO| Profesorul Francisc Micola, șlefuitorul de talente, premiat în centrul Devei. O viață dedicată catedrei și artei muzicale
Articolul următorMusicalul „Dacă noi ne iubim”, pe muzica trupei Holograf, va fi pus în scenă la Deva