Studenții basarabeni și cei români s-au „duelat” la cupa Prieteniei la fotbal. Un nou eveniment organizat sub egida Centenarului are loc, astăzi, la Universitatea din Petroșani. Este vorba despre un turneu de fotbal studențesc care a adus pe terenul de sport studenți români și studenți basarabeni. Studenții, dar și profesorii deopotrivă susțin că acest eveniment sportiv este de fapt unul al prieteniei.

„Am organizat acest eveniment cu prilejul anului Centenar și am invitat echipe de la Craiova și Alba – Iulia, alături de echipele noastre de profesioniști și ed boboci. Dorim ca prietenia să câștige. Noi am organizat acest eveniment doar cu echipele de față, dar anul viitor tindem să organizăm la nivel de federație”, a spus Ilie Iucal, președintele Asociației Studenților Basarabeni de la Universitatea din Petroșani.

La Universitatea din Petroșani studiază 300 de studenți basarabeni, iar organizatorii evenimentului au dorit să aducă laolată cât mai mulți studenți de peste Prut. Evenimentul are rolul de a-i reuni pe studenții basarabeni care studiază în centrele universitare din țară într-o acțiune comună dedicată centenarului, dar și relațiilor inter-umane.

„În cadrul aniversărilor din acest an, 100 de ani de la Unire și 70 de ani de la înființare Universității Petroșani, am cuprins și aceste manifestări sportive. Este un campionat între studenți, între uniunile și ligiile studenților, care să îi coaguleze mai mult, care să creeze noi prietenii, nu numai competiția ca atare. Ne mai gândim că aceste tipuri de acțiuni trebuie continuate”, a spus prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai, rectorul Universității Petroșani.

Evenimentul sportiv este organizat de Universitatea din Petroșani, în parteneriat cu Asociația Studenților și Licecenilor Basarabeni din Alba Iulia, Asociația Studenților Basarabeni din Craiova, Uniunea Studenților din Universitatea Petroșani și Asociația Studenților Basarabeni de la Universitatea din Petroșani.

 

Articolul precedentFOTO| S-a turnat primul strat de asfalt la joncțiunea A1 cu nodul de la Șoimuș
Articolul următorFOTO: Casa mortuară din Orăștie este una modernă