Stațiunea montană Pasul Vâlcan nu este racordată la sistemul de alimentare cu apă potabilă. Acest lucru se va schimba odată cu implementarea unui proiect care prevede introducerea sistemului de alimentare cu apă. Dividendele acordate de operatorul de apă vor fi folosite pentru introducerea acestui serviciu de utilitate publică. În acest sens, la ședința din luna august a Consiliului local Vulcan a fost aprobat un proiect care prevede demararea procedurilor pentru realizarea obiectivului de investiții ”Alimentare cu apă în zona turistică Pasul Vîlcan”, proiect adoptat cu unanimitate de voturi.

”Ceea ce este și mai important de precizat, în legătură cu acest proiect pe care am decis să-l începem din acest an, este că pentru etapa de realizare a documentațiilor tehnico-economice aferente, Primăria nu va trebui să cheltuiască nici un leu. Asta deoarece operatorul Apa Serv Valea Jiului a înregistrat și anul trecut un profit bun în activitatea sa, profit din care o parte a revenit și Primăriei Vulcan, ca acționar la Apa Serv. Am decis ca o parte din banii cuveniți nouă, să-i utilizăm pentru realizarea documentațiilor pentru introducerea apei potabile la Pasul Vîlcan”, a declarat primarul Gheorghe Ile.

Potrivit directorului general al Apa Serv Valea Jiului, Cristian Ionică, investiția în alimentarea cu apă potabilă a stațiunii Pasul Vîlcan va reprezenta un proiect complex, care vizează construirea unei rețele integrate de alimentare cu apă.

”La Pasul Vâlcan nu va fi doar o simplă reţea de apă, prin tragerea unei conducte de alimentare și distribuție. Acolo vom construi o captare subterană, vom avea aproape 5 km de reţea de aducţiune, un rezervor de înmagazinare şi o staţie de tratare a apei precum şi aproape 2 km de reţea de distribuţie, respectiv o reţea de hidranţi, o reţea de alimentare cu apă, o serie de inele de presiune, elemente necesare având în vedere zona și toate celelalte aspecte. Cu banii primiți acum din cedarea dividendelor de la Consiliul local Vulcan vom începe studiile și documentațiile tehnice, urmînd ca lucrările efective să fie realizate anul viitor”, a declarat Cristian Ionică, director general al Apa Serv.

Încă de anul trecut se discută de introducerea apei potabile în stațiunea montană Pasul Vâlcan.

Articolul precedentPNL Lupeni pierde un membru important
Articolul următorMircea Vasile Ortelecan, cetățean de onoare al municipiului Petroșani