Pasionații de alergare pe șosea sunt așteptați să se înscrie la o nouă ediție a „Geopark Challenge” – Semimaratonul cetăților din Țara Hațegului. Competiția reprezintă evenimentul sportiv major al Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului, iar organizatorii urmăresc, printre altele, să atragă atenția asupra uneia dintre valorile culturale remarcabile de pe teritoriul Geoparcului UNESCO – conacele, castelele și cetățile de piatră.

Și în acest an „Geopark Challenge” le propune participanților o nouă provocare, parcurgerea în alergare a unui traseu ce leagă Cetatea Regală a Hațegului (orașul Hațeg) de Cetatea Colț (comuna Râu de Mori), în lungime totală de 21,2 kilometri. „Pe lângă oportunitatea descoperirii unui nou traseu, participanții au la dispoziție mai multe probe de concurs. Probelor de semimaraton și de ștafetă li se adaugă în acest an o probă de 10K (alergare 10 km) și una de Duatlon, proba în care concurenții parcurg primii 10 km în alergare, iar următorii 11,2 km pe bicicletă. Proba de Ștafetă este și ea modificată. Echipele vor fi alcătuite din câte 4 participanți care trebuie să parcurgă, fiecare, câte 5 km în alergare. Copiii vor avea și ei o probă dedicată, intitulată Crosul Copiilor, în care vor avea de parcurs, în alergare, o distanță de 1 km. La ediția din acest an a competiției, cronometrarea tuturor participanților va fi realizată electronic”, anunță organizatorii.

Înscrierile și plata taxei de participare se fac exclusiv online, până pe data de 27 aprilie, iar competiția se va desfășura pe data de 4 mai, de la ora 10:00.

”Geopark Challenge” este competița sportivă majoră organizată anual de Geoparcul Dinozaurilor prin Asociația Wild Roots. Acest eveniment are un dublu scop. Pe de o parte, crează un cadru profesionist în care pasionații de alergare își pot testa forma fizică, iar pe de alta, atrage atenția asupra uneia dintre valorile culturale remarcabile de pe teritoriul Geoparcului UNESCO – conacele, castelele și cetățile de piatră. Competiția a debutat în anul 2015, la inițiativa voluntarilor pentru Geoparc, sub numele de Crosul Cetății Regale a Hațegului. În cele patru ediții derulate până acum, competiția a adunat la start un număr important de participanți din întreaga țară care au concurat la diverse categorii de concurs și de vârstă dedicate copiilor, seniorilor, amatorilor și profesioniștilor.

Articolul precedentO sculptură realizată la Petroșani i-a inspirat pe chinezi în realizarea unui zgârie-nori
Articolul următorVIDEO| Întâlnire cu „Moș Martin” într-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului -Cioclovina