SPECTACOL DE TEATRU | „Micuța FiFi și Centenarul pe înțelesul copiilor”, la Deva

Trupa de actori profesioniști „Hocus-Pocus” din Sibiu vine la Deva să le prezinte copiilor din oraș evenimentele Marii Uniri printr-un spectacol de teatru, ce va avea loc mâine, 4 octombrie, la Palatul Magna Curia din oraș.

Copiii prezenți la eveniment vor fi angrenați în momentele artistice puse în scenă de actori pentru ca cei mici să înțeleagă importanța Centenarului. Spectacolul are o durată de 45 de minute și face parte din proiectul intitulat „Micuța FiFi și Centenarul pe înțelesul copiilor”.

„La 100 de ani de la Marea Unire mulți dintre copii nu reușesc să înțeleagă importanța acestor file de istorie ale neamului românesc. Prin intervențiile propuse în proiect se are în vedere prezentarea sub o formă accesibilă și ușor de înțeles a evenimentelor Marii Uniri, dar și posibilitatea cunoașterii de către tânăra generație a personalităților marcante care au făcut posibilă existența unei Românii Mari. Este un proiect educațional și interactiv adresat copiilor, al cărui scop este acela de a readuce la viață file de istorie. Vom aborda evenimentele într-o ordine cronologică având ca reper evenimentele petrecute în primul război mondial. Împreună cu Micuța FiFi, cele mai importante momente vor deveni foarte ușor de înțeles pentru cei mici”, se precizează în descrierea evenimentului.

Spectacolul va avea loc de la ora 11:00, iar intrarea este liberă.

Articolul precedentUn traseu nou în transportul public din Hunedoara
Articolul următorRAPORT | Poliția Locală Deva a aplicat, în septembrie, amenzi de aproape 40.000 de lei