Polițiștii locali din Deva se laudă, din nou, cu o activitate bogată. Ei spun că, doar pe parcursul lunii trecute, au aplicat aproape 470 de sancțiuni, a căror valoare se ridică la circa 40.000 de lei.

Din raportul de activitate al instituției, dat publicității în cursul zilei de astăzi, reiese că numărul amenzilor împărțite, în septembrie, a fost, mai exact, 463.

Ca de obicei, cele mai multe sancțiuni au fost acordare de polițiștii de la „Ordine și Liniște Publică”, 87 la număr, care au mai aplicat, tot luna trecută, și 106 avertismente. „Sancțiunile au fost pentru tulburarea liniștii și ordinii publice, depozitarea de deșeuri în alte locuri decât cele amenajate în acest scop, comercializarea de produse pe domeniul public fără a putea justifica proveniența acestora. De asemenea, au primit sancțiuni și persoanele care au fost depistate cu cartea de identitate sau buletinul de identitate expirat”, se arată în documentul publicat.

La rândul lor, polițiștii de la Circulație pe Drumurile Publice au dat, în septembrie, 51 de amenzi în valoare de 7.490 lei și 112 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate pentru diferite încălcări ale normelor legale, printre care și circulația /staționarea vehiculelor și ocuparea abuzivă a locurilor de parcare închiriate/rezervate.

Acestora li se mai adaugă alte 74 de amenzi, în cuantum de 13.100 de lei, aplicate de polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții, Protecția Mediului și Activitate Comercială. „Acestea au fost aplicate în urma verificărilor de către polițiștii locali a activității societăților comerciale, a persoanelor fizice autorizate, producătorilor particulari, comercianților ambulanți și a teraselor care funcționează pe domeniul public”, se mai arată în același raport.

Pe de altă parte, prin sistemul „Big Brother” al orașului s-au înregistrat, luna trecută, 306 sesizări pe linie de ordine și liniște publică, circulație rutieră, disciplină în construcții, activitate comercială. Totodată, pe parcursul lunii trecute, polițiștii locali din Deva au verificat în baza națională de date 237 de persoane și autovehicule.

Articolul precedentSPECTACOL DE TEATRU | „Micuța FiFi și Centenarul pe înțelesul copiilor”, la Deva
Articolul următorCultură ilicită de cannabis, descoperită în urma unor percheziții la Simeria