Șomerii din Petrila, școliți pentru a-și face afaceri. Șomerii din Petrila ar putea fi școliți pentru a-și înființa propriile afaceri sau pur și simplu pentru a se integra pe piața muncii. În orașul Petrila sunt înregistrați în evidențele AJOFM Hunedoara un număr de 321 de șomeri din care 155 sunt femei.  

Pentru a reduce rata șomajului, dar și pentru a-i ajuta pe angajatori să își găsească angajați calificați, se organizează programe de formare profesională pentru ocupații căutate de către angajtori: sudor, bucătar, lăcătuș, mechanic, îngrijitor bătrâni la domiciliu, cusător din piele și înlocuitori, agent de securitate și competențe antreprenoriale.

Programele au o consistentă parte de pregătire practică care se va desfășura la angajatorii care și-au manifestat intenția de a face angajări în perioada următoare,  iar absolvenții cursurilor vor beneficia de sprijin pentru a se angaja sau a-și înființa o societate comercială și a pregăti o cerere de finanțare în cadrul programului Start-up Nation. În timpul desfășurării cursurilor, participanții vor primi o masă, iar la absolvire o subvenție care să acopere eventualele cheltuieli ocazionate de participarea la pregătirile teoretice și practice.

Potrivit AJOFM Hunedoara, rata şomajului la 31 iulie 2018 în judeţul Hunedoara a fost de 3,73% cu un număr de 6755 persoane în căutare de loc de muncă.

 

Articolul precedentPatru milioane de lei ajung la Universitatea din Petroșani
Articolul următorAmendat cu 4.000 de lei, de jandarmii hunedoreni, după ce a deversat borhot în Crişul Alb