Arheologi din întreaga țară, alături de specialiști de la prestigioase instituții din Germania, Serbia, inclusiv din Coreea de Sud, se vor reuni, în perioada 9 -11 mai, în județul Hunedoara, cu prilejul unei noi ediții, a patra, a Simpozionului internațional „Reprezentări, Semne și Simboluri”.

Evenimentul științific este organizat de Muzeului Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva, festivitatea de deschidere a evenimentului urmând să aibă loc joi, 9 mai, la ora 10:00, în Sala Șemineului din Palatul Magna Curia.

La fel ca în anii precedenți, comunicările prezentate în cadrul acestui eveniment științific se vor concentra pe arheologia simbolului, din preistorie până în Evul Mediu, acoperind o gamă variată de teme și abordări. „Pe lângă arheologi din țară, deja consacrați sau aflați la începutul carierei, anul acesta și-au anunțat participarea specialiști de la prestigioase instituții de profil din Germania, Serbia și Coreea de Sud. Lucrările simpozionului se vor desfășura în municipiul Brad, iar participanții vor cunoaște câteva dintre principalele monumente și locații culturale din zonă, prin intermediul unor excursii documentare. Colectivul de organizare al simpozionului este format din dr. Nicolae Cătălin Rişcuţa, dr. Oana Tutilă, dr. Cătălin Cristescu și dr. Antoniu Tudor Marc”, au informat reprezentanții MCDR Deva.

Articolul precedentPrinși la pescuit pe râul Mureș, în perioada de prohibiție
Articolul următorLa școală, pe tărâmuri asiatice. Elevi de la liceul de arte din Deva, în China