Un grup de elevi de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva va pleca în China. Liceenii hunedoreni, însoțiți de doi dascăli, vor sta pe tărâm asiatic timp de aproximativ trei săptămâni, vizita acestora făcând parte dintr-un parteneriat încheiat între unitatea de învățământ din Deva și Școala de Afaceri Externe din orașul Ningbo (Provincia Zhejiang) din China.

Este vorba despre 10 elevi, din clasa a XI-a, dintre care opt de la secția de muzică, iar doi de la arhitectură, care, alături de directorul adjunct al liceului devean, Adela-Ioana Mateș- responsabil de proiect, și de profesoara de muzică Camelia Vânătoru, vor participa, în perioada 7 mai -13 iunie, la cursuri, în oraşul chinez Ningbo.

Proiectul a fost iniţiat în 2016 și prevede ca, în primii doi ani, elevii români să studieze în România alături de profesori de muzică și limbă chineză, trimiși de școala parteneră, iar în cel de al treilea an să urmeze un stagiu de două luni în China. Astfel, în această perioadă, elevii liceului devean vor participa alături de cei chinezi, din cadrul Școlii de Afaceri Externe din Ningbo, la cursuri de limba chineză, istoria și geografia Chinei, cursuri de specialitate – muzică şi arte plastice, limba engleză, limba franceză, informatică și educație fizică. De asemenea, vor petrece weekend-urile în cadrul unor familii chineze, pentru a intra în contact direct cu cultura și civilizația acestei țări şi vor vizita obiective turistice importante ale acestei țări.

Articolul precedentSimpozion internațional, cu participanți din mai multe țări, la muzeul din Deva
Articolul următorLocuri de joacă moderne pentru copiii din Lupeni