Drumul de acces spre cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munții Orăștiei, va fi redeschis, începând de miercuri dimineață, de la ora 08:00, potrivit reprezentanților administrației județene. Sectorul de drum județean (DJ) 705A, cuprins între remiza de la Grădiștea de Munte și intrarea în situl arheologic, rupt de viitură săptămâna trecută, a fost reparat, iar mașinile vor putea circula, din nou, pe acolo.

 

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Hunedoara au verificat, astăzi, modul în care au fost executate lucrările planificate după închiderea sectorului de drum afectat de fenomenele meteo. Este vorba, în primul rând, despre lucrări de consolidare a drumului în zona în care acesta a devenit impracticabil din cauza ruperii acostamentului și surpării terenului de susținere a șoselei. Concomitent, conform celor de la CJ Hunedoara, firma care derulează contractul de lucrări și servicii de întreținere și reparații pe acest drum a executat lucrări de curățire a șanțurilor și rigolelor și de toaletare arbori.

Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara, afirmă că, în aceste zile, s-a lucrat neîntrerupt pentru repararea acestui drum. Acesta a ținut să felicite firma care se ocupă cu întreținerea, dar și echipa de la Serviciul Public de Administrare a Monumentelor Istorice coordonată de Eugenia Zgăvîrdean și Vladimir Brilinsky, pentru modul în care au lucrat.

La rândul său, președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a anunțat ridicarea restricțiilor de circulație impuse pe acest tronson. „Siguranța turiștilor se află pe primul plan, din acest motiv am decis să închidem temporar acest sector de drum. Acum că principalele probleme au fost remediate, iar accesul turiștilor cu autovehiculele nu mai este pus în pericol, îi anunțăm pe hunedoreni și pe toți cei care vor să viziteze Sarmizgeteusa Regia că ridicăm restricția impusă pe ultimii patru kilometri. Drumul este accesibil până la parcare, inclusiv cu autocarele”, a declarat șeful CJ Hunedoara.

Reamintim că, drumul de acces spre fosta capitală a Regatului Dac, din Munții Orăștiei, a fost închis la mijlocul săptămânii trecute, după ce s-a surpat, iar pe acolo nu s-a mai putut trece nici măcar cu o mașină mică. Lucrările de consolidare au fost demarate a doua zi. Turiștii care au dorit să viziteze situl în această perioadă au fost nevoiți să parcurgă ultimii patru kilometri pe jos.

Articolul precedentJudecătorii care vor face parte din BEJ Hunedoara pentru europarlamentare, desemnați joi
Articolul următorUn primar hunedorean cere demisia ministrului Finanțelor