Se lucrează, în aceste zile, pentru repunerea în funcţiune a telecabinei de pe Cetatea Devei. Ascensorul s-a stricat de câteva luni bune, iar cum acesta nu mai merge, turiştii au cam ocolit fortăreaţa medievală. Numărul acestora a scăzut dramatic, iar bugetul local al oraşului nu a mai avut încasări.

O echipă de specialişti de la firma austriacă care a executat telecabina de pe Cetatea Devei, se află, în prezent, în municipiul reşedinţă a judeţului Hunedoara şi lucrează la remedierea defecţiunilor tehnice apărute şi care au dus la oprirea instalaţiei pe cablu.

Telecabina de pe Cetatea Devei a fost oprită în toamna anului trecut, respectiv la începutul lunii octombrie 2018, în prima fază pentru o revizie, iar după aceea, pe perioadă nedeterminată, după ce s-a constatat o defecţiune la o piesă importantă din sistemul de comunicare. De atunci, ascensorul înclinat nu a mai transportat turişti. Vizitatorii care au venit în oraş şi au dorit să admire Deva de la înălţime au putut face acest lucru doar urcând pe jos până între zidurile monumentului istoric.

Conducerea municipalităţii spune că telecabina va fi repusă în funcţiune în curând şi că se intenţionează, pe viitor, să se achiziţioneze alta, cu capacitate dublă, pentru a reduce timpii de aşteptare ai turiştilor sosiţi în oraş şi care erau nevoiţi să stea chiar şi aproape o oră, în soare, pentru a urca cu telecabina până în Cetatea Devei.

„Nu îmi convine nici mie ca primar. Este vorba şi de resursele financiare care se pierd, veniturile care nu mai vin la primărie prin neîncasarea biletelor, dar, în egală măsură, mă interesează ca Deva, prin Cetatea pe care o are, şi prin telecabină, să fie, în continuare, principalul pol de atracţie turistică pentru cât mai mulţi turişti din România şi de peste hotare. Am luat legătura cu producătorul. Este, de câteva zile, la Deva. Au găsit unde sunt problemele, le vor remedia. În paralel, va trebui în perioada următoare să găsim resursele financiare pentru a înlocui actuala telecabină cu alta, cu o capacitate dublă. Şi am spus care sunt argumentele, reducerea la jumătate a timpului de aşteptare a turiştilor, pentru că este inconfortabil pentru turişti să stea 40-50 de minute, în soare la 38 -40 de grade Celsius”, a declarat, astăzi, Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Telecabina de pe Cetatea Devei a fost dată în folosinţă în urmă cu aproape 14 ani.

Articolul precedentMașina unui preot neamț, rămasă în pană lângă Sarmizegetusa Regia. SCRISOARE de mulțumire pentru jandarmii montani
Articolul următorIgienizare pe DN 68A Lugoj- Săcămaş. Drumarii au adunat gunoaiele aruncate lângă şosea