Scandal la un liceu din Orăştie. Directoarea, acuzată că trimitea angajatele să îi schimbe pamperşii mamei sale

Acuzaţii grave la adresa directoarei Liceului Tehnologic „Nicolaus Olahus” din municipiul Orăştie. O tânără din Republica Moldova, stabilită în oraşul Paliei, a reclamat faptul că, în perioada în care a lucrat ca femeie de serviciu în incinta unităţii de învăţământ, directoarea ar fi trimis-o să aibă grijă de mama acesteia, o femeie în vârstă.

Tânăra, pe numele ei, Victoria Barbaraş, se pare că, a trimis un memoriu Ministerului Educaţiei Naţionale în care ar fi sesizat tratamentul la care a fost supusă. Ea a povestit că directoarea, care este şi consilier local PSD la Orăştie, o trimitea acasă la mama acesteia, o femeie în vârstă de 92 de ani.

Doamna Cîndea Lenuţa, directorul liceului, mă trimitea pe mine şi pe alte colege acasă la mama sa, care are 92 de ani, unde trebuia să îi dăm de mâncare, să îi facem focul, să îi dăm medicamentele, să îi schimbăm pampersul şi să îi ţinem companie. De asemenea, doamna director ne trimitea la iubitul ei (…), unde trebuia să îi lucrăm grădina care era situată în satul Mada, la 25 km de Orăştie. Acolo, trebuia să plantăm arpagic şi legume, să săpăm grădina, iar toamna să-i culegem fructele. Noi trebuia să o îngrijim pe mama doamnei directoare ziua, dar şi noaptea, atunci când pleca la Timişoara, la fiica sa. Aceste munci le făceam atât în timpul serviciului, cât şi în timpul liber, fără să pretindem sau să primim vreun ban. După ce am refuzat să mai fac muncile la care ne obliga doamna directoare, am fost nevoită să-mi dau demisia, ca urmare a umilinţelor la care am fost supusă”, a povestit Victoria Barbaras, potrivit anchetadehunedoara.ro.

Directoarea liceului pretinde, conform aceleiaşi publicaţii, că nu le-a impus angajatelor să  presteze astfel de activităţi şi a dat asigurări că acestea nu ar fi făcut altceva decât să-i fi dus mamei sale „un pahar cu apă”. Nimic mai mult.

Articolul precedentBugetare participativă la Deva. Ce proiecte propun cetăţenii pentru dezvoltarea oraşului
Articolul următorPetrila: Au început lucrările de reabilitare a două școli