Mai sunt trei zile în care locuitorii municipiului Deva mai pot depune proiecte în cadrul programului de bugetare participativă pentru care administraţia publică locală a alocat, anul acesta, 500.000 de lei de la bugetul local.

Până joi, 28 februarie 2019, orice persoană care a împlinit 18 ani şi are domiciliul sau reşedinţa în municipiul Deva poate trimite pe adresa [email protected] o propunere de proiect care contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraşul de la poalele Cetăţii.

Proiectele pe care devenii le-au propus, până acum, pot fi consultate pe site-ul primăriei. Printre altele, cetăţenii sugerează treceri inteligente pentru pietoni pe Bulevardul 22 Decembrie, amenajarea spaţiilor verzi în zona blocului ANL3, strada Mihai Eminescu,  reamenajare părculeţ bloc 1, în spatele blocului ANL3, reabilitarea sălii de sport „Robert Singer”, strada Titu Maiorescu, amenajarea unor staţii de autobuz în Cartierul Grigorescu, afişarea pe zidul Cetăţii Deva a numărului 750, care marchează numărul de ani scurşi de la prima menţiune documentară a municipiului Deva, reabilitarea terenului de tenis din zona „Pădurea Bejan” sau construirea unui teren multifuncţional de sport în zona „Pădurea Bejan”, precum şi modernizarea zonei verzi şi crearea unui spaţiu de joacă pentru copii între blocul C1 (strada M. Eminescu) şi blocul 4 (Aleea Plopilor), mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei în zona străzii Liliacului, mese pentru tenis de masă, în curtea Liceului Tehnologic ”Grigore Moisil” (strada Titu Maiorescu), amplasarea unor bănci și mese din lemn, pe strada Titu Maiorescu (în zona cuprinsă între strada Oituz și Aleea Armatei).

Toate proiectele depuse până joi, 28 februarie, vor intra în procesul de analiză şi validare, care se derulează în perioada 1-15 martie. Proiectele validate vor intra în etapa de votare, în perioada 15-30 martie. Fiecare cetăţean va avea dreptul la un singur vot pentru proiectul preferat. Rezultatele votului online vor fi comunicate în data de 2 aprilie. Primele cinci proiecte clasate în funcţie de numărul de voturi vor fi implementate de municipalitate.

Foto: Facebook/Deva 24 Live
Articolul precedentProcurorii hunedoreni dezaprobă modificările aduse Legilor Justiţiei
Articolul următorScandal la un liceu din Orăştie. Directoarea, acuzată că trimitea angajatele să îi schimbe pamperşii mamei sale