Locuitorii din Jeledinți au sărbătorit, la acest sfârșit de săptămână, Ziua Satului ajunsă la cea de-a treia ediție. Manifestările au fost cuprinse în programul celei de a 9- ediții a „Zilelor Maghiare din județul Hunedoara”.

Căminul cultural din localitate a devenit neîncăpător, sâmbătă, pentru membrii comunității locale și oaspeți, delegația din localitatea Ikervár, Ungaria, ansamblurile de dans din Lueta, județul Harghita, și din Cristur, pentru Corul pensionarilor din Deva și Ansamblul Călușarii din Mărtinești.

”Jeledinți este situat aproximativ la jumătatea drumului dintre Lueta și Ikervár. Noi ne bucurăm de prezența prietenilor noștri din județul Vas și Ținutul Secuiesc. Astăzi, simțim că Jeledinți a devenit pentru o zi centrul lumii”, le-a spus europarlamentarul Iuliu Winkler, liderul UDMR Hunedoara, participanților la deschiderea manifestărilor. El a precizat că planul de revitalizare rurală a satului Jeledinți, inițiat împreună cu Biserica Reformată, a adus un nou avânt în viața localității.

Primăria comunei Mărtinești, de care aparține satul Jeledinți, a găzduit ședința comună a celor două consilii locale din Ikervár și Mărtinești, cu scopul de a analiza și stabili prioritățile acordului de înfrățire și cooperare dintre cele două localități. Primarul localității Ikervár, Fehér Ferenc, a subliniat că nu are în vedere o cooperare strict administrativă, ci una care să fie vie și să creeze legături între oameni. La rândul său, primarul comunei Mărtinești, Adinel Botescu, a apreciat importanța înfrățirii cu localitatea din Ungaria, subliniind că toate satele aparținătoare, atât comunitatea română, cât și cea maghiară, vor beneficia de această cooperare.

Comunitatea locală din Jeledinți a primit cu mult entuziasm programul cultural oferit de oaspeții din județele Harghita și Hunedoara.

Articolul precedentMintia rămâne cu un singur grup energetic
Articolul următor„150 de ani de activitate corală neîntreruptă la Orăștie”. Vocile de aur ale orașului Paliei, în concert excepțional