Locuitorii municipiului Orăștie sunt invitați la o manifestare culturală de excepție. Sala Astra din localitate va găzdui, astăzi, 23 septembrie, un eveniment prin care se dorește să se aducă mulțumire tuturor coriștilor din orașul Paliei.

Organizat sub genericul „150 de ani de activitate corală neîntreruptă”, manifestareava avea loc începând cu ora 18:00, și va cuprinde un simpozion, o lansare de carte, dar și un concert susținut de cele mai titrate formații corale din oraș.

Aniversarea pe care v-o propunem este firească în acest An Centenar, deoarece arată spiritul românilor ante și post 1918. Cântarea corală în Orăștie este firmament de aur care a brodat haina luminoasă a națiunii noastre, motiv de promovare a zonei în țară și în întreaga lume. Prin repetițiile săptămânale și prin cântările corale atât sacre cât și laice, corurile orăștiene au reușit să coaguleze comunitatea românească de-a lungul vremurilor vitrege prin care a trecut”, spun organizatorii.

Din program fac parte conferința cu titlul „Muzica corală românească de la începuturi până în prezent”, susținută de pr.lect.univ.dr. Dan Alexandru Streza (Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu), lansarea cărții „Activitatea corală bisericească în contextul vieții culturale din Orăștie” scrisă de dl.dr. Ioan Marius Popa, și un concert de muzică corală având protagoniste corurile „Vlăstarele Orăștiei” (foto), „Armonia” și „Arhanghelii”, care fac cinste municipiului Orăștie. 

Evenimentul a fost posibil prin proiectul depus de Asociațiunea „Astra” prin Despărțământul „Aurel Vlaicu” Orăștie și finanțat prin fonduri nerambursabile alocate de Consiliul Local al municipiului Orăștie.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponible.

Articolul precedentSărbătoare la Jeledinți. Locuitorii au celebrat „Ziua Satului”
Articolul următorTrei hunedoreni, distinși cu premiul ”Barcsay Ákos”