Poliţiştii au preluat cercetările în cazul căpriorului ce a fost împuşcat şi abandonat pe malul Crişului Alb. Oamenii legii au identificat doi bărbaţi bănuiţi de braconaj cinegetic. Aceştia ar fi organizat o partidă ilegală de vânătoare.

În acest caz, poliţiştii au fost sesizaţi de jandarmii Postului de Vaţa de Jos, despre faptul că, în timp ce patrulau pe raza localităţii Birtin, au observat un autoturism de teren al cărui şofer, în momentul în care i-a văzut, a abandonat ceva în zona râului Crişul Alb. Jandarmii au constatat că era vorba despre un căprior împuşcat, motiv pentru care au sesizat poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Baia de Criş, care au demarat cercetări în vederea identificării persoanelor bănuite de săvârşirea infracţiunii de braconaj cinegetic.

„În cursul nopţii de 22 ianuarie, ofiţerii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase, însoţiţi de un specialist criminalist şi cu sprijinul poliţiştilor Secţiei de Poliţie Rurală Baia de Criş, au efectuat activități investigative în urma cărora a fost identificat un bărbat în vârstă de 30 de ani, din comuna Vața de Jos, membru vânător și posesor de permis de armă. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că în noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2019, bărbatul, însăţit de un vecin în vâstă de 37 de ani, asupra lor arma de vânătoare cu glonț deţinută legal de bărbatul de 30 de ani, s-au deplasat în Fondul Cinegetic Tomești, unde au efectuat o acțiune de vânătoare fără a avea autorizație legală. În cursul partidei ilegale de vânătoare, bărbatul de 30 de ani a împușcat un căprior mascul”, au informat, astăzi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

Poliţiştii au ridicat, în vederea expertizării, o armă de vânătoare şi 11 cartuşe, în timp ce cadavrul căpriorului împușcat va fi supus unei analize de specialitate.

26 de persoane, cercetate penal, anul trecut, pentru braconaj

În cursul anului 2019, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat peste 430 de acţiuni, controale şi patrulări, activităţi în urma cărora au aplicat 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 31.800 lei şi au luat măsura suspendării dreptului de port şi folosire a armei faţă de opt posesori de permise de armă şi au dispus anularea a 185 de permise de armă.

Cu ocazia activităţilor preventive, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării/casării 187 (mai mult cu 14, faţă de anul 2017) arme de foc, 2680 (+310, faţă de 2017) de cartuşe de calibre diferite, 1.025 kg (+431 kg) articole pirotehnice, 129 (+26) trofee de vânat, 3 capcane, dar şi 225 (+172) kg. de carne de vânat. De asemenea, 26 de persoane au fost cercetate, în 2018, pentru fapte de braconaj cinegetic.

Pe aceeaşi temă:

FOTO| Căprior împuşcat ilegal, abandonat pe malul râului Crişul Alb

Articolul precedentAbonamentele gratuite pentru transportul în comun din Deva pot fi solicitate şi online
Articolul următorUn bărbat a sunat la 112 şi a reclamat că poliţiştii care l-au amendat ar fi fost beţi