Valea Jiului face un pas spre tranziție. De la minerit, la robotică este drumul celor ce își duc veacul în cea mai veche zonă minieră din țară. Elevii de la liceele din Petrila și Petroșani caută să dezvolte noi tehnologii. Roboții le-au devenit prieteni.

Roboțeii creați în Valea Jiului  au ajuns la cel mai mare concurs din țară. Echipele de la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din Petrila și Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani s-au întrecut cu alte 120 de echipe de robotică.

Echipajul ”Alpha Bit” de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Petroșani, coordonat de profesorii Daniela Ciontescu, Gabriela Muntean și Rolland Szedlacsek prezintă un robot multifuncțional.

Echipajul de la Petroșani este susținut financiar cu suma de 3000 de către Consiliul Local și Primăria municipiului Petroșani.

Echipa WAFY din Petrila a participat la competiție și anul trecut. Juriul le-a acordat premiul ”Nație prin educație”, pentru că tinerii au învățat singuri tot ce trebuie să știe despre roboți, de la programarea lor, la construcție și au reușit să mobilizeze în jurul robotului RO 063 WAFY întreaga comunitate.

 

 

 

Articolul precedentAproape 70 de ofițeri și agenți hunedoreni, avansați în grad de „Ziua Poliției Române”
Articolul următorPrimar scos la vânzare pe o platformă de comerț online