Un număr de 68 de ofițeri și agenți de poliție hunedoreni vor fi avansați la gradul profesional următor, în cadrul unei festivități ce va avea loc, la Deva, cu prilejul „Zilei Poliției Române”, sărbătorită, în fiecare an, pe data de 25 martie.

Ca de obicei, cu ocazia „Zilei Poliţiei Române”, vor fi premiaţi cei mai buni poliţişti din județul Hunedoara. Categoriile la care se vor face nominalizări, anul acesta, sunt: cel mai bun colectiv de poliţişti, cea mai bună subunitate de poliţie şi poliţistul anului. De asemenea, vor fi acordate diplome de excelenţă unor poliţişti care s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite.

Festivitatea de premiere a polițiștilor va avea loc, astăzi, în sala amfiteatru a Poliţiei Municipiului Deva, cu începere de la ora 12:00.

Autospecialele de intervenție și tehnica din dotare, prezentate în curtea IPJ

În holul central al Poliţiei Municipiului Deva va fi deschisă publicului o expoziţie de pictură, ce va cuprinde lucrări realizate de poliţista Andreea Alba, membră a Uniunii Artiştilor Plastici, şi o parte a colecţiei de timbre a comisarului şef de poliţie Eugen Negriu. După aceea, pe esplanada din faţa sediului IPJ Hunedoara din Deva, după ora 12:00, poliţiştii vor prezenta o parte din dotările tehnice şi autospecialele de intervenție ale instituției. Astfel, cei prezenți vor putea vedea autolaboratorul criminalistic mobil, destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate, şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar şi un stand de prezentare a activităţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Totodată, elevii unităţilor şcolare din municipiul Deva vor putea primi informaţii de la ofiţerii Serviciului Resurse Umane privind oferta educaţională a instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, în cazul în care sunt interesaţi în a urma o carieră de poliţist.

Manifestările dedicate „Zilei Poliţiei Române”, vor include oficierea, la Monumentul Poliţistului Român (aflat în incinta IPJ Hunedoara), a unei slujbe religioase de pomenire în memoria tuturor poliţiştilor români căzuţi la datorie, pentru apărarea legii.

Articolul precedentParâng: Târg de nunți găzduit la mare înălțime
Articolul următorRobotica, noua pasiune a elevilor din Valea Jiului