Rețeaua școlară a fost aprobată de Consiliul local al municipiului Petroșani. Este vorba de aprobarea rețelei școlare a unitîților de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Petroșani, aflate în subordinea autorităilor publice locale.

O modificare constă în modificarea denumirii unei unități de învățământ. Este vorba de Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, care și-a pierdut statutul de colegiu.

Astfel, potrivit ptoiectului, rețeaua școlară preuniversitară din Petroșani va avea următoarea structură: Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, având în componență și Școala gimnazială ”Avram Stanca”; Colegiul Național de Informatică ”Carmen Sylva”, având în componență și Școala gimnazială ”Carmen Sylva”; Colegiul Economic ”Hermes”; Liceul Tehnologic ”Dimitrie Leonida”, având în componență și Școala gimnazială nr. 2; Școala gimnazială nr. 7; Școala gimnazială ”I.G. Duca”

La acestea se adaugă alte două structuri educaționale, fără finanțare de la bugetul local, respectiv Clubul Sportiv Școlar Petroșani și Clubul Copiilor și Elevilor Petroșani.

În ceea ce privește învățământul preșcolar, Consiliul local Petroșani va aproba includerea în rețea, cu finanțare de la bugetul local, și Grădinița ”Samariteanul”.

De asemenea, în Petroșani vor funcționa în anul școlar 2019-2020 și cele două instituții de învățământ postliceal particular, respectiv: Școala Sanitară Postliceală ”Carol Davila” și Școala Sanitară Postliceală Petroșani.

 

 

 

Articolul precedentPetrecere cu spumă, în a doua zi a Anului Nou, la complexul acvatic din Deva
Articolul următorAsfalt pe strada Tusu din Lupeni