Polițiștii anunță razii de amploare în trafic, iar vizați sunt transportatorii de persoane și mărfuri. Începând de astăzi și până pe 20 octombrie, oamenii legii vor face verificări pentru a vedea cât de în regulă sunt șoferii.

Autovehiculele pentru transportul de persoanelor sau mărfurilor vor fi oprite pentru control, în această săptămână, de poliţiştii rutieri. „În cele șapte zile, controalele polițiștilor rutieri care vor include şi principalele artere din judeţul Hunedoara au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acțiunea se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Articolul precedentFOTO| Cabană din Almașu Sec, mistuită flăcări
Articolul următorCerturi în ședința de CL Deva. „Am votat împotriva cailor verzi pe pereți!”