Razie la Hunedoara. Zeci de persoane duse la sediul poliției pentru a fi legitimate și un suspect de tâlhărie prins

Polițiștii au decins, astăzi, la primele ore ale dimineții, în mai multe zone ale municipiului Hunedoara. Aproape 300 de persoane au fost legitimate, în timpul acțiunii, o parte dintre acestea fiind duse la sediul poliției din localitate pentru a fi amprentate și fotografiate. De asemenea, în cadrul raziei, oamenii legii au dat peste un bărbat, principalul suspect al unei tâlhării comisă, sub amenințarea cuțitului, pe o stradă din oraș.

Azi dimineață, polițiștii din cadrul Poliției Hunedoara și cei ai Secției de Poliție Rurală Hunedoara, cu sprijinul unei grupe de polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale și a polițiștilor din cadrul Direcției Poliției Locale Hunedoara au împânzit municipiul de pe Cerna. În total, 295 de persoane, au fost legitimate, o parte dintre acestea ajungând la sediul poliției.

I-a luat portmoneul cu bani, sub amenințarea cuțitului

În timpul raziei, poliţiştii au depistat, pe strada Mureșului, din municipiu, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din Hunedoara, recidivist. Acesta este bănuit de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, faptă consumată în dimineața zilei de ieri, 20 februarie, în jurul orei 06:00, pe raza municipiului Hunedoara. O femeie, din Hunedoara, a reclamat că, în timp ce se deplasa pe strada Luncii, din municipiu, un bărbat a amenințat-o cu un cuțit și i-a solicitat să-i înmâneze portmoneul (în care avea documentul de identificare, carduri bancare și 400 de lei), de frică, aceasta conformându-se. Polițiștii zic că, în acest caz, ancheta a fost îngreunată de faptul că femeia nu a putut furniza detalii despre agresor și despre direcția în care acesta a fugit, deoarece la acea oră era încă întuneric afară.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției Hunedoara, în vederea continuării cercetărilor, urmând ca față de acesta să fie luate măsurile legale.

Peste 60 de mașini, oprite în trafic

În cadrul aceleiași acțiuni, de astăzi dimineață, oamenii legii au oprit în trafic, pentru control, 63 de mașini. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 13 sancțiuni, cuantumul acestora depășind 3.000 de lei. Totodată, cu acest prilej, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule, două permise de conducere, pentru consum de alcool.

„Acţiunea poliţiştilor a vizat menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum şi prevenirea unor fapte antisociale şi identificarea prezumtivilor autori ai unor infracţiuni. De asemenea, razia a vizat şi creşterea gradului de siguranţă rutieră prin prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere”, a precizat comisarul Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Articolul precedentA început Târgul de Turism al României. „7 zile în Hunedoara”, sloganul cu care este promovat județul
Articolul următorFonduri europene pentru îmbunătățirea vieții din localitățile mici