Primarii din orașele Călan și Petrila au semnat, astăzi, la ADRVEST mai multe contracte de finanțare cu fonduri europene. Sunt bani europeni cu ajutorul cărora se dorește îmbunătățirea calității vieții în micile zone urbane.

Pentru cele două localități s-au semnat patru contracte cu finanțare europeană. La Petrila, cea mai estică localitate din Valea Jiului au fost semnate proiecte pentru reabilitarea blocurilor, dar și a secției exterioare a spitalului de urgență din Petroșani.

“Am semnat, astăzi, trei proiecte. Este vorba de reabilitarea termică a spitalului din orașul Petrila și două clădiri rezidențiale. Aceste clădiri fac parte dintr-un calup de mai multe cereri de finanțare pe care orașul Petrila le-a depus la ADRVEST. Suntem la al 7-lea contract, deja avem 4 semnate de dinainte, mai avem 3 școli și un parc și mai avem în așteptare 12 cereri de finanțare pentru care sperăm să ne cheme să semnăm contractul de finanțare”,  a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.

O altă localitate din județul Hunedoara care beneficiază de sume importante de bani este orașul Călan. Aici sunt în derulare mai multe programe de eficientizare termică a blocurilor de locuit.

“Este un contract a cărui valoare este de 15 milioane de lei și reprezintă cel de-al patrulea proiect care se referă la reabilitarea blocurilor din orașul nostru. Până în prezent, avem în reabilitare 23 de blocuri la care se adaugă cele 8 blocuri de astăzi. În total, avem 31 de blocuri. E un contract cu o valoare destul de mare pentru orașul nostru”,  a declarat Florin Jurj, șef serviciu în cadrul Primăriei Călan.

Fondurile europene sunt cheia dezvoltării comunităților.

 

 

Articolul precedentRazie la Hunedoara. Zeci de persoane duse la sediul poliției pentru a fi legitimate și un suspect de tâlhărie prins
Articolul următorRevizia utilajelor agricole va fi posibilă și în Valea Jiului