Rata şomajului în judeţul Hunedoara a fost calculată la o valoare de 3,97%, pentru luna decembrie. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă are în evidențe 6.170 de persoane care caută un loc de muncă.

Din totalul şomerilor înregistraţi la sfârşitul lunii decembrie, circa două treimi, adică 4.164 persoane, nu mai îndeplineau condiţiile pentru a putea beneficia de indemnizaţia prevăzută de lege.

Pe categorii de vârstă, cei mai mulţi şomeri se încadrează în intervalul 40-49 de ani, adică 1.553 de persoane, iar cei mai puţini, 445, se situează în palierul 25-29 de ani.
Datele oficiale mai arată că persoanele cu studii liceale au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Hunedoara, în proporţie de 27%, urmaţi de cei cu studii gimnaziale, 26%, în timp ce 22% sunt oameni fără studii sau cu nivel de studii primare.

Şomerii care au absolvit învăţământul profesional sau şcoli de arte şi meserii reprezintă 16% din totalul şomerilor înregistraţi, cei cu studii superioare sunt 7%, iar cei cu învăţământ postliceal reprezintă 2% din total.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentDouă treimi din bugetul pe 2023 merg, la Hunedoara, spre investiții de interes public. Care sunt acestea
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET