Întâzierea plăţii salariilor a stârnit un val de nemulţumiri în rândul angajaţilor de la Termocentrala Mintia, care au ieşit, în această dimineaţă, în număr mare, în curtea unităţii.

Oamenii au răbufnit după ce nu şi-au primit salariile la timp. Peste o sută de angajaţi ai Termocentralei Mintia, atât muncitori, cât şi personal TESA, au ieşit, la prima oră, în curtea unităţii.

Angajaţii trebuiau să îşi primească banii pentru munca prestată pe luna trecută la începutul acestei săptămâni, însă administraţia Complexului Energetic Hunedoara (CEH) s-a mulţumit să le dea doar primele de Paşte negociate cu sindicatele, constând în tichete cadou în valoare de 230 de lei. Oamenii spun că nu îşi pot plăti ratele la bănci cu tichetele cadou primite, cerând plata lefurilor. Liderul Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Mintia, Mircea Crișovan, a plecat, de urgenţă, la Petroşani pentru a purta discuţii cu conducerea CEH, care a promis oamenilor că le va da salariile în cursul zilei de mâine, 18 aprilie.

O situaţie similară s-a petrecut şi luna trecută, plata salariile angajaţilor fiind întârziată, însă, atunci a fost afectat doar personalul TESA.

În cadrul CEH mai lucrează aproape 4.000 de oameni, colosul industrial fiind format din termocentralele Mintia şi Paroşeni, alături de minele Livezeni, Lupeni, Lonea şi Vulcan.

Articolul precedentFOTO| Trafic blocat pe DN 7, la ieşirea din Deva, după o tamponare. În zonă s-a format o coloană de maşini
Articolul următorDouă parcări supraterane ar putea fi construite în Petroșani