Cel puțin două parcări supraterane ar putea fi amenajate, într-un viitor, în cel mai mare municipiu al Văii Jiului. La Petroșani, autoritățile locale caută soluții pentru a rezolva problema parcărilor. Sunt peste 12.000 de autoturisme și doar câteva mii de parcări. Realizarea parcărilor supraterane depinde însă de buget, iar acesta este limitat.

“Încercăm să introducem parcarea cu plată pe arterele principale, astfel încât să putem cu banii pe care îi colectăm în această zonă, să amenajăm noi locuri de parcare în municipiul Petroșani atât în zonele de reședință, cât și în zonele instituțiilor publice. Soluția ar fi amenajarea unor parcări supraterane care ar putea rezolva, în mare parte, lipsa locurilor de parcare. Problema este că deocamdată nu avem banii necesari pentru astfel de investiții”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Pentru a suplimenta fondurile, autoritățile locale au în vedere concesionarea parcărilor existente. La Petroșani nu se percepe nicio taxă pentru utilizarea parcărilor existente.

 

Articolul precedentProtest spontan la Termocentrala Mintia. Neplata salariilor a scos, din nou, angajaţii în curtea unităţii
Articolul următorÎn Duminica Floriilor, o cruce imensă de flori se va realiza la Hunedoara