Situația căilor de acces în Cartierul Grigorescu, a fost dezbătută, din nou, astăzi, în cadrul unei întâlniri pe care primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a avut-o cu reprezentanții CFR, ai proiectantului și ai constructorului căii ferate de mare viteză, aflată în construcție.

Primarul Florin Oancea spune că, în momentul de față, în proiectul căii ferate de mare viteză, finanțat din fonduri europene, există prevăzute patru căi de legătură ale zonei Grigorescu cu restul orașului și anume, un pasaj auto și pietonal, cu descărcare în zona Săii Sporturilor, aflat în construcție, și trei pasaje pietonale, în zonele străzii Bălata, Brutăria Neamț și stației CFR.

Astăzi am discutat, pe planșe și în teren, despre mutarea pasajului pietonal din zona străzii Bălata în dreptul străzii Mureșului, pentru a fi mai accesbil locuitorilor din cartier, în principal copiilor care merg la școală și la cantina Mănăstirii Franciscane. A fost dorința locuitorilor și noi i-am dat curs. Am discutat și despre investiția pe care o dorim realizată în zona străzii Bălata și anume un pasaj auto + pietonal. Acest pasaj îl vom face și, astfel, zona Grigorescu va avea pasaje auto supraterane la ambele capete. Echipa cu care am discutat ne va sprijini pentru a obține avizele necesare. Discuția s-a purtat și în legătură cu sursa de finanțare. Încercăm, cu ajutorul reprezentanților CFR, să introducem acest pasaj în proiectul inițial, astfel încât finanțarea să fie eligibilă pe fonduri europene. Vom trimite memorii Ministerului Transporturilor și Ministerul Fondurilor Europene în acest sens. Șansele sunt mici, trebuie să fim realiști, dar încercăm, iar partenerii noștri de discuție de astăzi au fost extrem de cooperanți și deschiși pentru a ne sprijini, drept pentru care le mulțumesc public. În paralel, facem pașii necesari obținerii tuturor avizelor pe care le presupune această investiție, pe care, repet, o vom realiza oricum: dacă nu pe fonduri europene, o vom face fie pe fonduri guvernamentale, fie pe bani de la bugetul local”, a spus Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Edilul șef a mai precizat că se acordă o importanță deosebită deschiderii și dezvoltării zonei Grigorescu -Lunca Mureșului și că se vor realiza acele căi de acces care să permită un trafic auto și pietonal normal, peste linia ferată de mare viteză aflată în construcție.

Articolul precedentDoi bărbați au murit înecați. Unul dintre ei, găsit într-un bazin de decantare, altul într-un canal
Articolul următorOpt hunedoreni sunt suspecți de gripă